Sivut

2.7.2014

Kuivuuden jälkeen :)

Saatinhan sitä sadetta meillekin!


Nellan kanssa pihalla haistelemassa sateen raikastamaa ilmaa :)

 Sadetta onkin sitten riittänyt sunnuntai-iltapäivästä tähän päivään. Viime yönä heräsin sateen rummutukseen katolla, tuli niin kovaa, että koira ja kissakin olivat äänistä ihmeissään. 

Pergolan rakennus aloitettiin viime viikolla, tai siis mies aloitti, minä lähinnä makutuomarina ja jälkien siivoilussa olen vaikuttanut. Olisin mukana, jos ehtisin...
 Mutta lopultakin saamme sen tuonne pihalle, oli jo viime kesän ohjelmassa, 
mutta tuli aitan rakennus silloin tilalle.


Kissasta on hauskaa kun pääsee omenapuusta pergolan päälle ja takaisin ja koiraa keljuttaa. On ne kyllä mainio parivaljakko, kissa tekee ihan selvästi koiralle kiusaa...juoksee aina nenän edestä ja saa näin koiran jahtaamaan itseään, sitten kiipeää vain jonnekin ylös ja koira kiertää alapuolella ja vinkuu.

Juhannuksen jälkeen alkaa ale, eikö?
Kyllä, kyllä ja kuka päästi minut puutarhamyymälään...eihän sieltä tyhjin käsin pois pääse, alla muutama otos ostoksista.
     
Kaks humalaa ja villiviini!




Clematis ”ville de lyon” – isokukkainen kärhö

ja Clematis viticella 'Polonez' - tarhaviinikärhö

Mut nyt on köynnökset odottamassa pergolan valmistumista, ei tartte kun kaivaa kuoppa ;)


 Pataleipää meillä leivottiin!

 

Tein tässä yhtenä päivänä pataleipää ja oli muuten tosi hyvää.
Ohje on helppo!
2 tl suolaa
1 tl kuivahiivaa
7 dl vehnäjauhoja 
(tai mitä jauhoja itse haluat, siemeniä yms. voit myös lisätä, jos tykkäät)
3½ dl reilusti kädenlämpöistä vettä (n. 42 astetta)
tästä tulee yksi leipä!

Sekoita kulhossa kuivat aineet ja sekoita nopeasti joukkoon lämmin vesi, älä vaivaa. 
Peitä kulho tuorekelmulla ja jätä se tekeytymään huoneenlämpöön n. 12-18 tunniksi. 
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle, taittele nopeasti palloksi (älä vaivaa!) 
ja jätä leivinliinan alle kohoamaan vielä reiluksi puoleksi tunniksi.
Laita kannellinen uunipata (n. 3 litraa) kylmään uuniin 
ja kuumenna uunia 225 asteessa noin puolisen tuntia. 
Ota pata pois uunista, nakkaa taikinapallo vuokaan,
paista leipää 30 minuuttia kannella peitettynä. 
Ota kansi pois padan päältä ja paistaa leipää vielä 15 minuuttia. 
Tarjoile hieman lämpimänä.


Huomenna olisi sitten viimeinen koulupäivä, ennen kesälomaa.
Ja juuri sopivasti näyttää kelitkin korjaantuvan kesäisiksi.
Seuraavan kerran olenkin sitten lomatunnelmissa! 



tuitiina <3



3 kommenttia:

  1. Hei,kiva blogi sinulla! Tuo No-knead bread on ihan huippu, olin ihan sen unohtanut...nyt laitankin taas taikinan tulemaan. Aurinkoista kesää Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milmajohanna :) Tuo leipä on sellainen, et välillä sitä tekee monta kertaa peräkkäin ja sit se taas unohtuu (tai ei jaksa nousta tarpeeks ajoissa), kun se on niin kiva tehdä aamupalaks, kun perhe vielä nukkuu ja aina se on yhtä herkkua! Toivottavasti sitä aurinkoa vielä riittää...nyt meillä sataa, tosin sade on oikein tervetullut tänään.

      Poista
  2. Hyvin on tutun oloinen pataleipä :) Kiva pata sinulla. Tässä ohjeessa onkin lämmin vesi, siinä minun ohjeessani on kylmä vesi. Muuten aika samanlainen resepti. Löysin tässä samalla vierailulla paljon ihania kesän kukkakuviasi - voi, että niitä olikin kiva katsella. Voi kesä ja kukat <3

    VastaaPoista